ust_reklam
Gezi Yazıları

İtalya’nın Tarih Kokan 9 Köyü

Romantik ülkeler arasında en üst sırada yer alan İtalya’da birbirinden güzel ve renkli o kadar çok köy var ki, biz bile seçerken inanılmaz zorlandık. Yunanistan’ın Santorinisi’ni aratmayacak kadar güzel evleri, ara sokakları, Avrupai köy yaşantısını, İtalyan kültürünün bütün ayrıntılarını keşfetmek için İtalya’nın tarih kokan 9 köyüne bir göz atın…

  • Menaggio

Listemize güzeller güzeli Menaggio Köyü ile başlıyoruz. Esasında bu köyün turistler tarafından bilinen en önemli özelliği, golf sporu için çok uygun alanlara sahip olması.

menaggio

Köydeki Cadenabbia Golf Kulübü, 1907 senesinde tatillerini Como Gölü’nde geçirmek isteyen kendi halinde bir İngiliz tarafından kurulmuş. Tarihi dokusuyla büyüleyen Menaggio Köyü, yaz aylarında ev sahipliği yaptığı Gitar Festivali ile de nam salmış durumda. Deniz manzaralı odalarında konaklamak, gölde balık tutmak, doğa yürüyüşlerine çıkmak, İtalyan köylüleriyle vakit geçirmek, kısacası bu köyde yapılacak çok sayıda şey var.

  • Montone

İtalya’nın Umbria bölgesinin Perugia ilçesinde yer alan Montone Köyü’nün endüstri anlamında gelişmiş bir kimliği var.

montone

Fortebracci ailesinin Braccio da Montone üyesinden adını alan köy, İtalya’nın en güzel 100 köyü listesinde üst sıralarda bulunuyor. İtalya’ya gitme gibi bir niyetiniz varsa eğer bu güzellik abidesi köyü mutlaka gezilecek yerler listenize eklemelisiniz. Toz pembe tonlarında evleri ormanların içinde ve bol oksijenli bir tatil sizleri bekliyor.

  • Alberobello

Bari sahil kasabasına çok yakın bir bölgedeki Puglia’da konumlanan Alberobello Köyü, Trulli’si ile ünlü. Trulli, harçsız yapılan konik çatı yapılara verilen ad.

alberobello

Bu yapılar köyü o denli eşsiz kılmış ki; UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde de yerini almış durumda. Köyün ulaşımla ilgili küçük bir sorunu var: Alberobello Köyü’ne arabayla ulaşmanız mümkün değil. Bu nedenle trenle ulaşımı tercih etmeniz gerekiyor.

  • Castelmezzano

İtalya’nın Potenza bölgesindeki Castelmezzano Köyü, Güney İtalya’nın Basilicata bölgesi sınırları içerisinde yer alıyor. Dünyaca ünlü Budget Travel dergisinde yayınlanan “Daha önce hiç duymadığınız en iyi yerler” listesinde de bulunan köy, gerçekten de bu yakıştırmayı hak ediyor. Otantik atmosferinde kendinizi başka bir gezegene ışınlanmış gibi hissedeceksiniz.

castelmezzano

Köyde yiyeceğiniz her lokma aslında çok yakınındaki çiftliklerden geliyor. Bu nedenle sağlıklı bir yaşamın da kapılarını aralamanızı sağlayacak Castelmezzano Köyü’nde tadıp tadabileceğiniz en iyi şarapların olduğunu söylemeden geçmeyelim. Köyde gerçekleşen çok sayıda festivalin olması, buraya biraz da olsa eğlenceli bir hava katıyor. Tırmanış meraklıları için Dolomite Dağları güzel bir alternatif olabilir.

  • Positano

Amalfi Sahili’nde bulunan Positano Köyü, İtalya’nın ünlü şehri Naples’ten 30 km uzaklıkta. İtalya’nın en huzurlu köyleri arasında olan Positano’nun en çok da limanına hayran kalacaksınız.

positano

Köy yollarının inanılmaz dar olduğunu söylemekte fayda var. Köyde kesinlikle görmeniz gereken yer ise 10. yüzyılda inşa edilen Duomo.

  • Matera

Città Sotterranea ya da “taşların şehri” olarak bilinen Matera Köyü, tarihi merkezi olan Sassi ile ünlenmiş bir köy. Sassi, 1993 senesinden beri UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde.

matera

Yine Basilicata bölgesinde bulunan köydeki manastır ve kiliseleri görmeden dönmemelisiniz. Köy, dünyanın en eşsiz ve eski köylerinden biri olarak kabul edilir. Kayaların içi oyulmuş bir şekilde yapılan evlerin gece ışıklandırmalarını gördüğünüzde ise kelimenin tam anlamıyla nutkunuz tutulacak.

  • Asolo

“Yüzlerce ufuğun şehri” ya da “Treviso eyaletinin incisi” lakaplı Asolo Köyü, Kıbrıs etekleri arasında yer alıyor. Venedik şehrinde tatil planınız varsa, tatil dönüşü 45-50 km uzaklığındaki bu köye uğrayabilirsiniz.

asolo

Zamanı ortaçağa geri saracak olan Asolo Köyü’ndeki gotik pasajlar, freskler, ortaçağ mimarisini yansıtan balkonlu evleri ile tam bir tarihi miras. Daha benzersiz yerlerini görmek isterseniz, şimdilerde bir tiyatro alanı olan Caterina Cornaro Kalesi’ni, Rocca Kalesi’ni, müze olarak kullanılan Plazzodelle Regoione’yi ziyaret edin.

  • Manarola

La Spezia eyaletindeki bu muazzam Manarola Köyü, Kuzey İtalya’da bulunuyor.

manarola

Meşhur Cinque Terre köyleri arasında en küçük yüzölçümüne sahip 2. köy olan Manarola’daki 1338’den günümüze gelebilmiş San Lorenzo Kilisesi, kesinlikle görülmeye değer.

  • San Gimignano

Belki de İtalya’nın en çok adını duyurabilmiş köylerinden biri olan San Gimignano Köyü, Tuscany bölgesinin en değerli cevheri olarak biliniyor.

san-gimignano

Vernacciadi San Gimignano adındaki beyaz şarabının inanılmaz lezzetli olduğu söylenen köy, İtalyan mutfağından sunduğu daha önce benzerine rastlamadığınız spesiyalleriyle de farkını ortaya koyuyor. Hem leziz hem de huzurlu bir tatilse İtalya’dan beklediğiniz, rotanızı hemen şimdi San Gimignano Köyü’ne çevirmelisiniz.

Yorum Yap

Yorum Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

EN YENİ YAZILAR

Yukarı