ust_reklam
Seyahat Önerileri

Bir Sonraki Gezi Planınızı Neden Orta Avrupa’ya Yapmalısınız?

Orta Avrupa’da yer alan şehirler, nedense Avrupa turlarının en çok tercih edileni oluyor. Fiyatların dudak uçuklatmaması, ulaşımın kolay olması, sunulan deneyimlerin eşsiz olması, kültürlerinin büyük bir özenle korunması, gezilecek yerlerin ve yapılacak şeylerin fazla olması gibi nedenlerle birlikte bizler hemen şimdi Orta Avrupa turlarına katılmanız için en ikna edici nedenleri derledik. Keşfetmek için buyurun yazımıza…

1- Kültür, gelenek, görenek, keşfedecek çok şey var!

Orta Avrupa’dasınız ve burayı keşfetmek için ne 2 nede 5 gün yeter. Orta Avrupa, kültürel dokusu ve gelenek görenekleri ile farkını ortaya koyan ülkelere sahip; Slovakya gibi, Çek Cumhuriyeti gibi, tarihte adından fazlasıyla söz ettiren Almanya gibi. Ortaçağ ve modern çağların en güzel örneklerini görebileceğiniz yerdir Orta Avrupa. Bu nedenle rehbersiz gezmemenizi şiddetle tavsiye ediyoruz; keşfedecek ve öğrenecek o kadar çok şey var ki…

prag-kale

2- Doğa harikası Slovenya’yı görmek için 250’den fazla nedeniniz var!
Orta Avrupa turlarının olmazsa olmazı Slovenya’da 250’den fazla şelale olduğunu biliyor muydunuz? Hatta bu şelalelerin en büyüğü olan Boka Şelalesi’nde 106 metre yükseklikten akan şarıl şarıl suları gördükçe ilham alacaksınız. Tabiat ananın özene bezene yarattığı Slovenya, huzur tatilcilerinin en uğrak adresi. Hafta sonu kaçamağı için de şehir yaşantısından uzakta harika bir gün ya da günler geçirebilirsiniz bu ülkede.

3- Avusturya’nın saraylarında tarih kaşifi olun!
Avusturya demişken sahi Viyana’yı kim bilir kaç kez duymuşuzdur hayatımızda. Şöyle düşünsek bir, belki de Orta Avrupa’nın en popüler şehirlerinden biri olabilir. Sarayların dört bir yanınızı saracak olduğu bu gözde şehirde eğlence hayatı da ziyaretçileri büyülüyor. Orta Avrupa turlarında eğlence de tarih de peşimi bırakmasın diyenlerdenseniz Viyana’yı es geçmemenizi tavsiye ediyoruz.

4- Orta Avrupa’nın romantik prensi Bled Adası
Romantik dedik, çünkü bu ada, evlilik turizmi için en gözde Orta Avrupa şehirlerinden biri. Paris’i ya da Roma’yı şimdilik bir kenara koyun ve Orta Avrupa’nın en romantik adasını keşfe çıkın. Bled Adası, aşkınızı tazelemekle kalmıyor; kendine de aşık etmekte sınır tanımıyor. Sadece 99 adım atarak adaya tepeden de bakma imkanınız varken hemen Orta Avrupa turlarını araştırmaya ne dersiniz?

katedral

5- Masalsı bir tatilin yolu Prag’dan geçiyor
Masallardan fırlamış Prag, sizi her yeriyle zamanda farklı dönemlere götürecek. Orta Avrupa’nın en tanınmış başkentlerinden olan Prag’da hayat da turizm de oldukça ekonomik. Orta Avrupa turlarının neredeyse tamamında başrolde oynayan Prag, görülmesi için çokça nedene sahip. Bunlardan biri eğlence hayatı. Tarihi hazinelerini de unutmamak gerek elbette…

6- Tuna Nehri’nin iki yakaya ayırdığı şehir: Buda ve Peşte
Bırakın Orta Avrupa’yı, dünyada görüp görebileceğiniz en sıra dışı yerlerden biri olan Budapeşte, Macaristan’ın en çok ziyaretçi çeken şehri. Dünyanın en büyük parlamento binasına ev sahipliği yapan şehrin bir diğer ilginç özelliği de; Avrupa’nın en eski metro hatlarından birinin bu şehirde bulunması. Sanattan, tarihten, din ve kültürden, Avrupai yaşam tarzından, müzikten, kısacası her zevkten insana kapılarını açan Budapeşte, Macaristan’ın en büyük şehri.

7- Dünyanın en pahalı ülkelerinden birinde kendinizi şımartın
Konumuz İsviçre, gün ise kendimizi şımartma günü. İsviçre’nin en büyük şehri olan Zürih ve başkenti Bern ise başroldeler. Ne kadar pahalı etiketine sahip olsalar da dünyanın refah seviyesi en yüksek ve en yaşanılır şehirlerinin bulunduğu ülkede tatilinizin tahmininizden de güzel geçeceğine hiç şüpheniz olmasın. 1500’den fazla gölün olduğu İsviçre’de huzurun hat safhalarda yaşandığını söylemeden geçmeyelim.

8- Rusya’dan sonra Avrupa’nın en kalabalık ülkesine hoş geldiniz
Bu sefer rotamızı Almanya’ya çeviriyoruz. Orta Avrupa’nın gözbebeği adeta. 700’e yakın zoolojik bahçesi olan, yaban hayvanlarının özgürce dolaşabildiği korunmuş doğal yaşam alanları, akvaryumları, kuş gözlem parkları, safari parkları, 414 kayıtlı hayvanat bahçesi, 14.000’e yakın hayvan popülasyonu ile kendi içinde bir dünya yaratan Almanya’dan doğa tatilinizin ana teması olacak. Berlin’de bulunan Zoologischer Garten adındaki hayvanat bahçesi, dünyanın en büyük hayvanat bahçesi olmasıyla ünlü.

Yorum Yap

Yorum Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

EN YENİ YAZILAR

Yukarı