ust_reklam
Yurtdışı Geziler

Amsterdam’da Yapılacak 17 Eşsiz Şey

Amsterdam turlarıyla harika bir tatilin kapılarını aralamak için gün sayıyorsunuz ve hala şehirde yapılacaklar listenizi oluşturmadınız. O halde sıkı durun az sonra okuyacaklarınızın hepsini de listenize ekleyeceğinize garanti ediyoruz. Gezbegen’in sizler için özene bezene seçtiği Amsterdam’da yapılacak 17 eşsiz şey yazısını okumadan Amsterdam gezinizi sonlandırmayın.

1- Amsterdam’a geldiyseniz, biraz macera peşinde koşmanızda fayda var; hele ki odadan kaçış oyunlarını seviyorsunuz. Az biraz da İngilizceniz varsa arkadaşlarınızla birlikte doğruca Sherlocked evinin yolunu tutmalısınız. Gizemli bir odadan puzzle ve şifreleri çözerek odadan kaçmaya çalışmaksa Amsterdam’da yaşayabileceğiniz en güzel deneyimlerden çünkü Sherlocked, şehrin en iyi kaçış oyununa rastlayabileceğiniz ev.

2- Amsterdam turlarının vazgeçilmezi market ve pazar gezileri, aslında tatilinizin en zevk aldığınız kısımlarından biri olacak.

3- Albert Cuyp Market ve Eerstevan der Helststraat civarındaki Amsterdam’ın meşhur pub barlarına uğrayın. Akşamüstü 5 gibi başlayıp sabahın erken saatlerine kadar eğlencenin dur durak demediği bu sokaklar Amsterdam gece eğlence kültürünü yansıtıyor. Amsterdam turunuzda geceleriniz dolu dolu geçecek.

4- Şehrin güneyindeki Amsterdamse Bos’a yani mini Amsterdam’ı göreceğiniz ormana gidin ve canınız ne isterse onu yapın. Açıkhava tiyatrosunu ziyaret edin, doğa yürüyüşüne çıkın, leziz peynirleri bulacağınız kasabaya gidin, “Fun Forest” bölgesini ziyaret edin ve hem yetişkinler için hem de çocuklar için doğa oyunlarına / aktivitelerine katılın.

5- De Bazel’deki Amsterdam Şehir Arşivleri’ni keşfe çıkın. Eski ve yeninin muazzam uyumuna hayran kalacaksınız. Tarihi eserlere, hazinelere göz atın ve hediyelik eşya dükkanından hatıra kalması için bir şeyler alın.

amsterdam-evleri

6- Hermitage Müzesi’nin önündeki piknik alanlarında güneşin sıcacık gülümsemesinin keyfine varın. Hemen aşağısındaki Amstel Nehri’nde kanal turuna çıkın. Yakınındaki Amsterdam turlarında kesinlikle olması gereken bir yer olan Hortus Botanik Bahçesi’ni gezin.

7- Amsterdam denildiğinde akla ilk gelen şey, birbirinden garip müzeleridir. İşte bunların başında gelen Pianola Müzesi’ni gezmeden Amsterdam turunuzu bitirmeyin. Katten Kabinet’i gezin ve ilginç parçaların tarihini öğrenin.

8- Pijp’teki Café Reuring’te akşam yemeği yiyin. Bu yerin tek bir özelliği var; menüsünde göreceğiniz her şey, taze ve mevsimsel malzemelerle yapılıyor. Her hafta başında da menüleri değişiyor. Hem Amsterdam mutfağını keşfetmeniz için de harika bir fırsat.

9- Amsterdam Oost’un en iyi birasını tatmak ister misiniz? Brouwerijhetlj, Amsterdam’ın en iyi biralarından birini içebileceğiniz bir yer. Uğramadan dönmeyin.

tandem

10- Her ayın üçüncü Pazar günü açılan “Neighbour Food Pazarı”, Westerpark’ın Westergasfabriek kompleksine gitmeniz için başlıca sebeplerden. Neredeyse bedavaya Amsterdam’ın en iyilerini bulabileceğiniz harika bir pazar burası.

11- Moeders (Anneler) Restoranı’nda enfes Hollanda mutfağını tatmaya ne dersiniz? Dekoru o kadar ilginç ki fotoğraflarını çekmeden edemeyeceksiniz. Restoran ilk açıldığı zamanlarda restorana gelen her kişi, eğer annesinin fotoğrafını da yanında getirirse bedava yemek yeme hakkı kazanıyordu. İşte bu nedenle de restoranın duvarları dünyanın her yerinden annelerin fotoğraflarıyla kaplı.

12- Amsterdam şehir merkezindeki dar sokakları keşfe çıkın. Adım başı dükkanlara uğramadan yanından geçmeyin. Daha güzellerini görmek için yol boyunca yürüyün. Amsterdam’ı gerçekten keşfetmek istiyorsanız eğer bunu en iyi şekilde yürüyerek yapabilirsiniz. Amsterdam turlarının en önemli özelliği de budur zaten; yürüyerek keşfetmek.

13- Anne Frank Müzesi’ni görmeden dönenlere Amsterdam gezgini demiyorlarmış bunu öğrendik. Anne Frank Müzesi’nin tarihini okumadan içeri adım atmayın çünkü bu daha fazla meraklanmanızı sağlayacak. İçeri girdikten sonra da zaten zamanda yolculuğa çıkmış oluyorsunuz. Müzeyi gezdikten sonra da Amsterdam’ın en iyi pankeklerini tatmak üzere kanal manzaralı Cafet’Smalle’nin yolunu tutun.

14- Sizce de artık Flemenk müziğini keşfetme zamanı gelmedi mi? Westerpark’taki Neighbourhood Farm’ın yakınında bulunan Buurtboerderij’e gidin. Çarşamba ve Pazar günleri burada Hollanda’nın en iyi canlı müzik performanslarını izleyebilirsiniz.

amsterdam-kanal

15- Hazır müzik demişken biraz da kurtları dökme vakti diyorsanız eğer Amsterdam’ın en popüler gece kulüplerinden olan Club Up ya da Studio 80’in yolunu tutun.

16- Kuzey Waterland’e gittiğinizde yapabileceğiniz en güzel şeylerden biri olan bisiklet turuna katılın. Batıda kalan Brettenpad’den Haarlem’e kadar hem bisikletinizi sürün hem de etrafınızdaki doğal güzellikleri keşfedin.

17- Karnınıza ağrıyana kadar gülmek için Easylaughs’ komedi şovlarında vakit geçirin.

Yorum Yap

Yorum Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

EN YENİ YAZILAR

Yukarı