ust_reklam
Yemek

İtalya’nın En Ünlü Yemek Festivalleri

İtalya denilince akla ilk gelenlerden biri kuşkusuz yemekleri oluyor. Makarnasından pizzasına, rengarenk dondurmalarından meyvelerine kadar İtalya’da envaiçeşit tadılacak lezzet var. Eğer yemek yemeyi seviyor, farklı lezzetleri denemek için can atıyorsanız İtalya’daki yemek festivallerini kaçırmamalısınız. İtalya’nın en yetenekli aşçıların elinden çıkan lezzetlerin sunulduğu bu festivaller, özellikle yabancı turistlerin en sevdiği etkinliklerin başında geliyor. Eğer siz de İtalya turu planlıyorsanız, İtalya’nın yemek festivallerinin tarihlerine tatilinizi denk getirerek yöresel lezzetleri doyasıya tadabilirsiniz.

Çilek Festivali, Nemi
Roma’ya yakın köylerin arasında en şirini olan Nemi Köyü’nü bu kadar eşsiz ve tatlı kılan detayların başında bu topraklarda yetişen kıpkırmızı çilekler geliyor. Mis kokulu çilekleriyle meşhur olan Nemi Köyü’nde her yıl mayıs ve haziran aylarında Çilek Festivali gerçekleşiyor. Dünyanın dört bir yanından gelen turistler, Nemi’nin çilek kokuları ve lezzetli çilekli tatlılarıyla mest oluyorlar.

Çilek sezonu başladığında, Nemi Köyü’ne adımınızı atar atmaz taptaze çilek kokusunu hissedeceksiniz. Nemi Köyü’nde pişirilen çilekli tatlıların tadını kolay kolay unutamayacaksınız. Buradan bir sepet çilek alıp evinize getirip dilerseniz reçel yaparak bütün bir yıl İtalya çileklerini sabah kahvaltınızda tüketebilirsiniz.

Şarap Festivali, Marino
Roma’ya yakın Marino Kasabası’nın en önemli özelliği lezzetli üzüm bağlarına sahip olması. Roma şehir merkezinden 40 km uzaklıkta bulunan Marino Kasabası’na ekim ayının ilk pazar günü giderseniz çok şaşıracağınıza eminiz. Her yıl ekim ayının ilk pazar günü Marino Kasabası’nın çeşmelerinden su yerine şarap akıyor. Şarap Festivali dahilindeki bu hizmet, hem lokalleri hem de turistleri hayretler içinde bırakıyor.

Marino Kasabası’nın yöresel şarabının tadını çeşmeden içmek, lokallarle birlikte dans etmek ve eğlencenin tadına varmak için ekim ayında mutlaka bu kasabaya uğramalısınız. Her dönem ilgi gören İtalya turları, yemek festivalleriyle birleşince daha da keyifli oluyor. İtalya’nın gösterişli mimarisi, sıcacık insanları ve lezzetli yemekleri bir araya gelince unutulmaz anılarla dolu bir tatil oluyor.

Dondurma Festivali, Floransa
İtalya’nın en meşhur tatlısı ne diye sorsalar aklımıza ilk dondurması gelir. Tabii tiramisudan sonra. Merak etmeyin Floransa’daki Dondurma Festivali’nde tiramisulu dondurma da var. Her yıl mayıs ayında düzenlenen Dondurma Festivali, Floransa’nın eşsiz güzelliğini daha lezzetli bir hale getiriyor. 4 gün boyunca süren Dondurma Festivali’nde hayatınızdaki en lezzetli dondurmaları tadabilirsiniz. Eğer sağlıklı ve doğal içerikli tatlılar yemek istiyorum derseniz, Floransa’da organik dondurma da bulabilirsiniz.

Floransa’nın en önemli müzelerini gezdikten sonra iki top dondurma ve İtalyan kahvesiyle günün yorgunluğunu atabilir, İtalya tatilinizin en keyifli anlarının tadını çıkarabilirsiniz. İtalya mutfağının olmazsa olmazlarından pizza ve makarna her ne kadar popülerse İtalyan dondurması da o kadar ilgi görüyor. Akışkan yapısı, yoğun meyveli aroması ve rengarenk seçenekleriyle İtalyan dondurmasını tattıktan sonra başka bir yerde dondurma yemek istemeyeceksiniz.

Çikolata Festivali, Perugia
İtalya’nın en turistik bölgelerinden olan Perugia’nın başkenti Umbria’da her yıl Çikolata Festivali düzenleniyor. 1994 yılından beri gerçekleşen Çikolata Festivali, İtalya festivalleri arasında kuşkusuz en lezzetli olanlarından biri. İtalya’nın yoğun, lezziz çikolatasının her çeşidini yiyebileceğiniz bu festivalde çikolatadan heykeller de görmek mümkün. Sanatçıların, ham çikolatadan yaptığı küçük heykeller, turistlerin ilgi odağı oluyor. Eğer siz de kendinizi çikolata canavarı olarak görüyorsanız bu festivale mutlaka gidip, İtalya’nın lezzetli çikolatalarını tatmalısınız.

Ekim ayının ortasında düzenlenen bu festival, sonbahar mevsiminin en güzel günlerinde gerçekleşiyor. İtalya’da ekim ayında denize girebilir, güneşin tadını uzun saatler çıkarabilirsiniz. Günün yorgunluğunu Umbria Kasabası’nın pizzacısında attıktan sonra yöresel çikolataları denemeden turunuzu sonlandırmamalısınız.

Beyaz Yermantarı Festivali, Alba
İtalya’nın Piedmont Bölgesi’nin en sevimli kasabası olan Alba’yı İtalya turu için önemli yapan en önemli detay ise burada yetişen lezzetli beyaz yer mantarları. Alba kasabasında gerçekleşen Beyaz Yer mantarı Festivali, her yıl hem yerli hem de yabancı turistleri cezbediyor. İtalya’ya özgü beyaz yer mantarları sadece yılın belli bir sezonunda yetişiyor. Ekim ayında toplanan yer mantarları eğlenceli bir festivalle kutlanıyor.

Beyaz yer mantarlarını dilerseniz makarnanızda tercih edebilir veya yer mantarı yağı olarak da tüketebilirsiniz. Oldukça sağlıklı ve leziz bir tadı olan beyaz yer mantarı İtalya mutfağının popülaritesinde büyük bir rol oynuyor.

Yorum Yap

Yorum Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

EN YENİ YAZILAR

Yukarı