ust_reklam
İPUÇLARI

Antakya’ya Nasıl Gidilir?

Tarihi, doğası, mutfağı ve kültürel özellikleriyle her geleni kendine hayran bırakan Hatay’ın merkez ilçesi Antakya, hayatta herkesin bir kere de olsa kesinlikle görmesi gereken bir yer. Akdeniz ikliminin etkisiyle özellikle bahar ve yaz dönemlerinde güzel bir keşif rotası olan Antakya’ya nasıl ulaşılır konusunda soru işaretleriniz varsa eğer birden çok alternatif ulaşım yöntemiyle karşılaşacağınızın müjdesini verebiliriz. Birden fazla ulaşım alternatifi olan,eski ve yeninin muazzam uyumunu bir arada görebileceğiniz bu muhteşem yeri keşfetmek için şimdiden seyahat planları yapmaya başlamanızda fayda var.

Otobüsle Ulaşım
Antakya turu için yolculuğuna İstanbul’dan başlayacak olanlar Has, Metro, JET Turizm, CSR, Günsas ve SAS otobüs firmalarından birini tercih edebilir. 15-18 saat süren yolculuğun ardından Hatay Antakya Otogarı’na ulaşabilirsiniz. 75-95 TL arasında değişen bilet ücretleriyle Antakya ulaşım sağlandıktan sonra şehir ulaşımında kullanılan Kent Kart satın alıp, belediye otobüslerini kullanarak merkeze gidebilirsiniz.

Şehir içinde gezilecek pek çok yer konum olarak birbirine yakın olduğu için daha uygun fiyatlı olan halk otobüsü ve minibüsleri kullanmak daha avantajlı olabilir. Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin Antakya’da ulaşım ile ilgili yenilemeler yapmasıyla birlikte özellikle turistler açısından her şey daha da kolaylaştı.

Antakya ve yakınındaki ilçelere minibüslerle ulaşım sağlamak mümkün. Diğer illerden ulaşım içinse mesafeleri göz önünde bulundurmanızı öneriyoruz. Ankara-Antakya arası 9 saat, İzmir- Antakya 16 saat, Eskişehir-Antakya arası ulaşım da 14 saatte sağlanıyor. Karayolu taşımacılığında oldukça gelişmiş imkanlara sahip olduğumuz için Antakya’ya Türkiye’nin dört bir yanından otobüsle gelebilirsiniz.

Otomobil ile Ulaşım
Antakya gezisi için araç kullanmayı seven veya rahatına düşkün olan gezginlerin ilk tercihi ulaşım şahsi araç veya araç kiralama hizmetleri oluyor. Özellikle bol vakti olan ve farklı noktaları da görerek Antakya’ya ulaşım için İstanbul’dan hareket edenler 1.117,6 km’lik yolu O-4 VE D750/E90 otobanı üzerinden 12 saatlik bir yolculukla tamamlıyor. Ankara- Antakya arası 7 saat 30 dakika, İzmir- Antakya arası da yaklaşık 10 saat sürüyor.

Antakya’ya ulaşım için de şahsi araçla seyahat etmek daha avantajlıdır diyenler genellikle grup halinde bir tatil planlıyor. Bunun yanı sıra yurt içi turlar düzenleyen firmalarla anlaşmak da size daha uygun bütçeli tatil yapma imkanı sunabilir. Aynı zamanda Antakya’ya nasıl giderim sorununu da bu şekilde çözebilirsiniz.

Havayoluyla Ulaşım
Antakya’ya nasıl gidilir alternatifleri arasında havayolu taşımacılığı da bulunuyor. Pek çok bölgeye kısa süreli ulaşım sağlayan ve gün geçtikçe daha da aktif hala gelen havayolu şirketleri başta İstanbul olmak üzere, İzmir ve Ankara gibi büyük illerden Hatay Havalimanı’na uçuyor. Seyahatinize İstanbul’dan başlayacak olanların ister Sabiha Gökçen Havalimanı’nda Pegasus ve Anadolu Jet firmaları, isterlerse de Atatürk Havalimanı’ndan THY ve Anadolu Jet ile Hatay Havalimanı’na yaklaşık 1 saat 40 dakikada ulaşabilirler.

Direkt veya aktarmalı oluşuna göre 89-500 TL arasında değişen Antakya uçak bileti erken rezervasyon yöntemiyle daha uyguna denk getirilebilir. Aynı zamanda Ankara Esenboğa ve İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan da direkt ve aktarmalı uçuşlar bulmak mümkün. Eğer tatilinizi ani bir kararla planlamadıysanız ve havayolu ile seyahat etmek istiyorsanız, Antakya uçak bileti için en az 1-2 ay öncesinden bilet fiyatlarına bakmalısınız. Havayolu taşımacılığının her noktası için geçerli olan bu kuralı aklınızdan çıkarmamakta fayda var. Hatay Havalimanı’na ulaştıktan sonra ister HAVAŞ servislerini kullanarak 60 dakikada merkeze ulaşın isterseniz de 7/24 hizmet veren taksileri kullanın.

Demiryoluyla Ulaşım
Antakya’ya nasıl gidilir sorunuza cevaplar ararken farklı şehirleri de hesaba katabilirsiniz. Örneğin Mersin İskenderun Limanı’na ulaşarak buradan denizyolu ulaşımıyla da Antakya’ya geçilebiliyor. Yine aynı yerden kalkan trenlerde Dörtyol üzerinden Adana aktarması yaparak Mersin’e kadar ulaştırıyor. Uzun yolculuk yapmayı seven, farklı noktalarda konaklayarak veya günübirlik molalarla ilerleyen, biriyseniz hem demiryolu hem de denizyolu ulaşımını tercih edebilirsiniz.Antakya turuna çıkmadan önce gezilecek yerler listesi oluşturup ona göre bir planlama ile seyahatinize başlarsanız eğer şehirdeki tüm gezilecek yerleri görebilirsiniz.

Yorum Yap

Yorum Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

EN YENİ YAZILAR

Yukarı