ust_reklam
EN'LER

Antalya’nın En Güzel 9 Köşesi

Denizi, güneşi, kumu, gece hayatı ve daha birçok özelliğiyle Antalya ülkemizin turizm başkenti. Yaz aylarında yerli turistten çok yabancı turistin akın ettiği Antalya şehri uluslararası alanda da oldukça ünlü. Şelaleleri, yemyeşil bitki örtüsü, tarihi zenginlikleri ile de görülmeye değer bir şehir. Sınırları içerisinde bulunan Saklıkent Kayak Merkezi ile de sadece yaz turizminde değil kış turizminde de öne çıkıyor. Küçük bir Antalya gezi rehberi niteliğinde olan bu yazımızı sizler için derledik. Keyifli okumalar!

Kaleiçi

Antalya’da gezilecek yerler listesi yapıyorsanız ilk sıraya Kaleiçi’ni yazabilirsiniz. Muratpaşa ilçesi sınırları içerisinde bulunan Kaleiçi hem doğal hem de tarihi güzellikleriyle görenleri büyülüyor. Kaleiçi’nde neredeyse tüm sokaklar denize açılıyor. Bu sonu denize çıkan sokakları ise Osmanlı mimarisiyle bezeli görkemli evler süslüyor. Kaleiçi’ne yolunuz düşerse Yivli Minare ve Hadrian Kapısı’nı mutlaka görmenizi tavsiye ediyoruz.

Düden Şelalesi

Düden Şelalesi şehir merkezine 10 km uzaklığında Antalya’nın en çok turist çeken yerlerinden. Öyle ki Düden Şelalesi’ne uğramadan biten bir Antalya turu eksik kalıyor. Düden Şelalesi, İskender Şelalesi olarak da biliniyor. Böyle anılmasının nedeni ise Büyük İskender’in atlarını buradan suladığına dair bir rivayet. Düden Şelalesi etrafını çevreleyen yemyeşil bitki örtüsü ve huzurlu ortamıyla ziyaretçilerinden büyük beğeni topluyor.

Kurşunlu Şelalesi

1986’dan itibaren milli park statüsünde olan Kurşunlu Şelalesi yemyeşil ve 2 kilometre uzunluğunda bir vadi içerisinde yer alıyor. 18 metreden akan 7 ayrı minik şelaleden oluşan Kurşunlu Şelalesi ziyaretçilerine adeta bir görsel şölen sunuyor. Şelaleler tarafından oluşturulmuş göletlerin etrafında ise restoran, kafe tarzı işletmeler bulunuyor. Yurtiçi turlar ile kolaylıkla ulaşabileceğiniz Kurşunlu Şelalesi seyahat albümünüz için de oldukça etkileyici pozlar veriyor.

Konyaaltı Plajı

Şehir merkezinde denize girebileceğiniz iki yerden biri olan Konyaaltı Plajı 7 kilometre uzunluğunda bir sahile sahip. Bu uzunluğun 4,5 kilometrelik kısmı plaj olarak kullanılıyor. Mavi Bayrak sahibi plajlardan olmasından ötürü gönül rahatlığıyla denize girebiliyorsunuz. Konyaaltı Plajı’nın etrafında ise oldukça lezzetli yemekleri olan birçok restoran bulunuyor.

Köprülü Kanyon

Adını üzerindeki yapılardan alan Köprülü Kanyon içerisinde dünyanın en bilinen rafting parkurlarından olan Köprüçay bulunuyor. Kanyon oldukça zengin bitki ve canlı çeşitliliğine sahip. Bunun yanında sınırları içerisinde bulunan Selge Antik Kenti ile ziyaretçilerine kültürel bir gezi imkânı da sunuyor. Kanyon içerisinde birçok su sporunu yapma imkanına sahipsiniz. Ben daha sakin aktivitelerden hoşlanıyorum diyorsanız unutamayacağınız bir doğa gezisi de sizleri bekliyor.

Manavgat Şelalesi

Kent merkezine yaklaşık 80 kilometrelik bir uzaklıkta yer alan Manavgat Şelalesi, Kurşunlu ve Düden gibi yüksek bir noktadan akmıyor. Oldukça alçak bir noktadan dökülen şelale yerli ve yabancı turistlerden yoğun ilgi görüyor. Manavgat Şelalesi çevresel imkanları ile ziyaretçilerine hem doğayla iç içe hem de konforlu bir tatil vadediyor. Rafting ve safari gibi su sporlarına meraklıysanız Manavgat Şelalesi’nden oldukça memnun ayrılabilirsiniz. Ayrıca şelale etrafındaki piknik alanlarını hem serinlemek hem de keyifli bir mola vermek için kullanabilirsiniz. Bu doğa harikası yerde daha fazla vakit geçirmek isterseniz kamp yapma imkanına da sahipsiniz.

Saklıkent Kayak Merkezi

Antalya’da bir kayak merkezi olması çoğumuzu şaşırtan bir durum. Beydağları üzerindeki bu kayak merkezi Uludağ’ı aratmayacak cinsten. Kış sporları için oldukça elverişli olan Saklıkent Kayak Merkezi şehir merkezine yalnızca bir saat uzaklıkta. Bu yıl kış tatili için Saklıkent’e bir şans verebilirsiniz.

Saklıkent Kanyonu

Kaş sınırı içerisinde bulunan Saklıkent Kanyonu Antalya bölgesinde en çok bilinen yerler arasında. 22 senedir milli park statüsünde olan kanyonda rafting, trekking vb. gibi doğa sporları yapabilirsiniz. Antalya turları ile birçok ziyaretçinin akın ettiği Saklıkent Kanyonu’na yılda 300 binden fazla ziyaretçinin geldiği tahmin ediliyor. Kaş ilçesine bir saatlik mesafede bulunan kanyona kara yolu ile ulaşım mümkün.

Kekova

Modern dünyanın yorucu temposundan kısa bir süreliğinde de olsa kurtulmak isteyenlerdenseniz Kekova tam size göre. Kara ulaşımının olmadığı bu bölgede ülkemizin tek batık kenti de bulunuyor. Bugün SİT alanı olarak korumaya alınan Kekova özellikle salış severleri büyülüyor. Suyun altında bambaşka bir medeniyet barındıran Kekova ülkemizin en iyi dalış noktaları arasında kabul ediliyor.

Yorum Yap

Yorum Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

EN YENİ YAZILAR

Yukarı